Energique

Over onze producten

Dichtbij de natuur

Bij Energique geloven we dat er geen volwaardig alternatief is voor een complete vers vlees maaltijd.

Natuurlijke voeding voor een hond of kat is rauw. Bij Energique vinden we dat de voeding compleet, vers en zo min mogelijk bewerkt moet zijn. Daarom garanderen wij de integriteit van onze ingrediënten. Energique verhit het vlees nooit.

Wij denken dat “natuurlijk” ook echt moet betekenen wat het woord zegt. Bij Energique betekent het het zo dicht mogelijk volgen van de natuur. Daarom gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. We doen geen concessies.

Omdat Energique geen geur-, smaak- of kleurstoffen, chemische anti-oxidanten of conserveringsmiddelen gebruikt bepalen de natuurlijke ingrediënten de kleur van de maaltijd. Hierdoor is de maaltijd de ene keer wat roder dan de andere keer. Voor de hond maakt het niets uit. Die kiest op basis van geur en smaak. 

Verse ingrediënten

Geen concessies

Bij Energique denken wij dat de kwaliteit van de ingrediënten bepalend is voor de het welzijn van jouw hond of kat. We streven ernaar om, indien mogelijk, onze ingrediënten regionaal in te kopen maar onze eerste prioriteit is superieure kwaliteit. Wij houden onszelf en onze leveranciers aan de hoogste normen.

Omdat we geloven dat elk ingrediënt een doel moet hebben kiezen we ervoor om geen bindmiddelen, conserveringsmiddelen, chemische anti-oxidanten of kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen in ons voedsel toe te voegen.

Het nut van granen

We houden vast aan wat helemaal natuurlijk is. Daarom voegt Energique aan haar maaltijden een kleine hoeveelheid koolhydraten toe in de vorm van groenten en granen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn honden zelden gevoelig voor granen van goede kwaliteit. Maar omdat gluten nu eenmaal in het verdomhoekje zitten maken veel producenten een glutenvrije voeding.

Gluten zijn er in 2 soorten. Gluten die voor allergische reacties zouden kunnen zorgen zitten in tarwe en soja maar bijvoorbeeld niet in rijst en mais. Een kleine hoeveelheid koolhydraten in het dieet van de hond is noodzakelijk als energiebron, als vezel ter bevordering van de darmperistaltiek, als natuurlijke bron van vitamines en als bron van suikers om de bloedsuikerspiegel gedurende de dag op peil te houden. (met name bij de werkhond lijn). Energique voegt granen van zeer hoge kwaliteit toe die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Gezien de kostprijs van onze granen zijn ze dus nadrukkelijk niet toegevoegd als ” goedkoop vulmiddel”.

Kleur van de maaltijd

We krijgen wel eens de vraag waarom onze vers vlees maaltijden niet rood zijn. Energique lijkt wat grijzer van kleur te zijn, dit is gewoon de kleur van het vlees! Naast het rode rundvlees wordt aan de maaltijden ook kip en runderpens toegevoegd. Kip is lichter van kleur, denk maar aan je eigen kipfiletje of drumstickje. Pens is bruinig van kleur.

Doordat het vlees aan zuurstof wordt blootgesteld oxideert de buitenkant net zoals het gehakt bij de keurslager. Dit is een natuurlijk proces. Vlees dat niet verkleurt is bewerkt. We zouden kleurstoffen of anti-oxidanten kunnen toevoegen om de kleur van de maaltijden mooi rood te maken maar dat willen we bij Energique niet doen. Voor de hond maakt het niets uit. Die kiest op basis van geur en smaak.